Diensten

 – Glad stucwerk
– Raap werk
– Schuurwerk
– Spachtelputz
– Sierpleister
– Cementmortel
– Buitengevels
– Lijsten en ornamenten
– Behangklaar
– Beton Cire/Beton look
– Sauswerk
– Airlessen (latex spuiten)

"Van een huis , uw thuis."

Pleisterwerk

Pleisterwerk is een dunne gipslaag van 3 tot 5 mm voor uw wanden en plafonds. Deze vorm van wand- en plafondafwerking voorziet uw woning van ongekende allure en blijft lang mooi. Hierdoor heeft u lang plezier van een pleisterwerk voor Stucadoorsbedrijf Gooise Meren.

Bij traditioneel stucwerk krijgen de wanden een stevige opknapbeurt, wij brengen namelijk een kuur met zand en cement of gips mortel aan. Als de wanden gladgestreken zijn, zorgt een pleisterlaag voor een oogstrelende finishing touch. Pleisterwerk wordt nadien afgewerkt met latex, airless spuitwerk of met sierpleister. Alle afwerkingen hebben hun eigen bijzonderheid maar zijn allen erg mooi. Het houdt de afwerking langer mooi en geeft net dat beetje extra.

Pleisterwerk heeft verschillende functies. Perfect afgewerkte muren en plafonds zijn behang- of schilderklaar. Daarnaast zorgen ze voor isolatie en een verhoogde waarde van uw woning. En het is natuurlijk ook erg mooi, een net afgewerkte muur of plafond staat gewoon netjes Kiest u voor traditioneel gestukadoorde muren en plafonds, dan kiest u voor een magnifieke uitstraling. Bij Stucadoorsbedrijf Gooise Meren bent u daarom aan het beste adres als het gaat om het stucen van uw woning of bedrijfspand.

Pleisterwerk wordt ook wel traditioneel stucwerk genoemd. Denkt u meteen aan klassieke herenhuizen en nostalgische boerderijen? Dat kan, maar deze vorm is ook zeer geschikt voor nieuwbouwprojecten en eigentijdse woningen. Alles draait om het eindresultaat: strakke, puntgaaf afgewerkte muren en plafonds.

Raapwerk

Onder raapwerk wordt verstaan ‘het waterpas en haaks uitvlakken van grove oppervlakken’, ook wel ‘uitrapen’ in vakjargon genoemd. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u uw keuken of badkamer onder handen neemt. Wanneer u het oude eruit sloopt lijkt het soms alsof er niks meer van te maken is, overal gaten en nergens een gladde muur. Dan is uitrapen een oplossing, want dat maakt alles weer bewerkbaar. Er wordt een enkellaags, indien heel dik, en meerlaags systeem opgezet waardoor alles weer een gladde afwerking krijgt.

Het waterpas zetten van deze laag is heel belangrijk, dit in verband met eventueel tegelwerk dat later aangebracht wordt. Indien de wand niet waterpas is, dan ziet u dit gegarandeerd terug in het tegelwerk. In een hoek ziet u dan bijvoorbeeld onderaan een tegel van 20 cm, en bovenaan een tegel van 22 cm, dit omdat de wand 2 cm uit het lood staat. Dit is niet wat u wilt als u een splinternieuwe badkamer heeft; jaren ergernis omdat het tegelwerk niet netjes is. Dit komt door eigen toedoen; het nalaten of het slecht stukadoren van een wand. Ook in de keuken is het erg belangrijk dat de raaplaag waterpas is. Er komen kasten, een aanrechtblad en allerlei apparatuur tegen de wand aan te staan. Staat de wand niet goed waterpas? Dan krijgt u een lelijke kier te zien tussen de kasten en de wand. Dit kunt u voorkomen door de werkzaamheden uit te laten voeren door Stucadoorsbedrijf Gooise Meren.

Haaks houdt een hoek van 90 graden in. In een badkamer komt een douchebak of een bad te staan. Deze worden bijna altijd in een hoek geplaatst, is de hoek niet haaks? Dan loopt er een lelijke kier tussen de wand en het bad of douchebak. Dit resulteert in hele dikke kitranden om de kier weg te werken. In het ergste geval moet het bad of de douchehoek ingehakt worden in de muur. Dan krijgt u aan het begin van het bad bijvoorbeeld een rand van 10 cm en aan het eind is de rand nog maar 7 cm. Dit is niet alleen lelijk maar ook gewoon erg zonde van uw badkamer. Hetzelfde geldt voor een keukenblad dat in 1 of meerdere hoeken doorloopt. Het is dus van groot belang dat een hoek die haaks moet zijn, ook echt haaks is

Als een wand niet betegeld gaat worden, wordt een raaplaag afgewerkt met pleisterwerk. Dit houdt in dat de wand eenmaal droog, gesausd kan worden. Wordt een wand betegeld? Dan wordt de raaplaag niet glad afgewerkt, maar met opzet grof gelaten, dit zodat tegels goed hechten op de raaplaag. Wilt u tot een bepaalde hoogte betegelen? Dit kan! Dan wordt de onderkant grof afgewerkt en de bovenkant glad afgewerkt. Een goede raaplaag is onmisbaar in elke badkamer, keuken of toilet. Dit om tot een goed resultaat te komen van uw verbouwing.

Schuurwerk

Schuurwerk is een wandafwerking met fijne zandkorrels erin. De schurende, ronddraaiende beweging van de schuurmachine bepaald dan ook het uiterlijk. Hiermee is het mogelijk om een unieke wand/plafond te creëren omdat elke stukadoor een eigen handschrift of stijl tot uiting hierin kan brengen. Schuurwerk kan worden afgestreken met een ‘wolkachtig’ (vlamachtig) effect. De stukadoor maakt hiervoor met een schuurspons een draaibeweging. Schuurwerk kan ook behoorlijk strak worden aangebracht (minder wolkachtig effect). Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal opdroogt en dus niet meer overgeschilderd hoeft te worden. Voor plafonds en wanden is schuurwerk heel geschikt vanwege de rustieke uitstraling. Schuurwerk heeft de eigenschap om vocht op te nemen en ook weer af te geven, daarom is deze afwerking ook geschikt voor natte ruimtes, als bijvoorbeeld de badkamer.

Voordelen Schuurwerk

  • Het is mogelijk om een unieke stijl tot uiting te brengen.
  • Schuurwerk droogt egaal op en hoeft niet meer overgeschilderd te worden.
  • Rustieke uitstraling.
  • Ook geschikt voor natte ruimtes, doordat schuurwerk vocht opneemt.

Nadelen schuurwerk

  • Kwetsbaar als het op de muur is aangebracht
  • Niet te herstellen bij beschadiging

Sierpleister

Wat is sierpleister?

Sierpleister is een afwerkproduct wat een kunstharsdispersie met zandkorrels bevat dat zowel handmatig als machinaal aangebracht kan worden. Voor het aanbrengen van sierpleisters dient de ondergrond vlak en glad te zijn. Wanneer u sierpleister op kleur wilt aanbrengen dan wordt voor het aanbrengen van de sierpleister de wand eerst voorbehandeld met het voorstrijkmiddel op kleur. Dit is een kwartskorrel bevattende laag.

Ondergronden die verontreinigd zijn dienen vooraf behandelt te worden met een isolerende latex zoals Isotex van Strikolith. Bij verontreinigingen kunt u denken aan; vocht, nicotine, roet of vet. De uiteindelijke korreldikte die we aanbrengen op de wanden varieert van 1 tot 3 mm, naargelang uw voorkeur.

Spachtelputz

Spachtelputz, ook wel spagtelpoets genoemd, is een kunststof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen. Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 millimeter. Omdat er vaak verwarring ontstaat over spachtelputz en sierpleister willen wij verduidelijken dat spachtelputz een van de vele sierpleisters is die zowel te smeren als te spuiten zijn. Sierpleister is een afwerking met hele kleine steentjes, waardoor er een egale, korrelige structuur ontstaat.

Afwerking en uitstraling

Spachtelputz is in vele kleuren te verkrijgen. Wanneer u besluit om spachtelputz op uw wanden te laten spuiten of smeren zijn er verschillende technieken waaruit u kunt kiezen. Afhankelijk van welke stijl uw voorkeur heeft kunt u de keuze maken. Zo is er bijvoorbeeld Barokpleister, Glad Pleisterwerk, Granol etc.

Voordelen Spachtelputz

  • Egale en strakke structuur
  • Verschillende structuren zowel fijn als grof
  • Geen kleurverschillen of bonte mengeling
  • Snel klaar

Buitengevels

Behalve het stukadoren binnenshuis bestaat er ook de mogelijkheid uw huis aan de buitenkant te stucen. Dit kan op verschillende manieren. Het kan rechtstreeks uitgesmeerd worden met cementmortel, of de buitenkant kan eerst geïsoleerd worden door middel van verschillende isolatiematerialen. Als eindafwerking kan ook gekozen worden voor een sierpleister op kleur. Vraag naar de verschillende mogelijkheden die voor u van toepassing kunnen zijn of laat u adviseren door onze experts.

Cement gebonden

De laatste jaren winnen cementgebonden pleisters steeds meer aan populariteit. Vooral voor de afwerking van gevels en als ondergrond voor tegelwerk zijn de pleisters zeer geschikt. De kenmerkende eigenschappen van cementgebonden pleisters maken dat ze in veel situaties kunnen worden toegepast. Maar ook staan ze garant voor uiterst fraaie esthetische oplossingen.

et het assortiment van Knauf profiteert u hier optimaal van. Voortaan is er namelijk één compleet basisassortiment Knauf cementgebonden pleisters. Het assortiment is verbeterd, herkenbaar verpakt en bovendien uitgebreid met twee hoogwaardige producten. Uiteraard met de kwaliteit die u van Knauf gewend bent. Bovendien kunt u bij Knauf rekenen op professionele ondersteuning in de vorm van producttrainingen en advisering. Kortom, met Knauf werkt u aan een perfect resultaat. Efficiënt, duurzaam en met oog voor uw specifieke situatie.

Latex spuiten

Het aanbrengen van latex op wanden en plafonds, mogelijk op bijna alle ondergronden,
wordt gedaan met behulp van een Airless-spuitmachine. Dit zorgt voor het strak en snel
aanbrengen van latex / muurverf, waarbij de structuur van de ondergrond bewaart blijft. Dat
wil ook zeggen dat oneffenheden in de ondergrond niet verdwijnen. Ideaal dus voor glad
stucwerk, spachtelputz, granol en afgewerkte gipsplaten. De kwaliteit van de ondergrond
bepaalt dus in grote mate het eindresultaat.
 
Het geeft een veel strakker en gladder eindresultaat dan traditioneel schilderwerk met kwast of roller. Men ziet geen zogeheten aanzetten of sporen. Latex spuiten gaat ook vrij snel, wij kunnen een doorsnee woonhuis veelal in 1 á 2 dagen compleet afwerken. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het afplakwerk.
 
Latex spuiten is in de meeste gevallen 30% goedkoper dan traditioneel schilderwerk.
Alvorens wij overgaan tot het spuiten, plakken wij alles secuur en vakkundig af. Alle delen waar dus geen latex op dient te komen worden door ons zorgvuldig afgeplakt. Hier valt of staat het eindresultaat mee. Secuur afplakken is daarom van groot belang en kunt u het beste door een professional laten doen. Wij brengen een zogeheten diep grondeermiddel aan die alle zuiging van de ondergrond wegneemt en daardoor een perfecte hechting garandeert.
 
De basis voor de latex is de impregneer. Deze dringt 8 – tot 10 millimeter door in de
ondergrond en creëert hiermee een zeer sterke basis. Het is een voorstrijk die alles compact samentrekt en daarna uithardt. Vers stucwerk en gipsplaat geniet hierdoor een extra bescherming en maakt het perfect afwasbaar. Gebruik hiervoor alleen warm water en
voorkom het gebruik van zeep, dit tast namelijk de latex aan. De later aan te brengen verf zit
hierdoor zeer strak en egaal vast. Hierdoor heeft u er lang profijt van plezier van, het
verlengd namelijk de levensduur van de latex.
 
Airless spuiten van latex is bij uitstek geschikt voor woningen en panden die leeg zijn of vrij
gemaakt kunnen worden van inboedel. Alle door ons gebruikte technieken vereisen
vakmanschap. Bij ondeskundig aanbrengen kan een resultaat ontstaan dat moeilijk te
herstellen valt. Kies daarom voor de professionaliteit van Stucadoorsbedrijf Gooise Meren om uzelf te ontlasten van het werk en te belonen met het mooie resultaat.